Årets Instagram Frisör 2024

Årets Instagram Frisör 2024

Vår tävling Årets Instagram Frisör startade 2020 och i år är vi självklart tillbaka igen! Förra året la vi även till en kategori som gjorde total succé;
Årets Instagram elev.
 Vår nya kategori hade nästan lika många tävlande som i kategorin Årets Instagram Frisör, vilket var väldigt roligt! 

I år 2024, är vi tillbaka med ytterligare roliga nyheter! 

Denna tävling är skapad för att pusha varandra i branschen, hela tanken med tävlingen är att uppmuntra frisörer att vara kreativa. Och det bästa av allt, i denna tävling även ha möjligheten att engagera sina kunder, vänner och följare. Då det faktiskt är dom som har makten över vilka som tillslut går till finalen för att tävla om förstapriset! 

I år kommer vi att vässa reglerna något, då vi sett en väldig utveckling i hur frisörerna och eleverna som tävlar gjort mer och mer avancerade bidrag. Och på så sätt kunna lyfta dessa bidrag mer. 

Såhär kommer de nya reglerna att se ut: 
 • Vi i juryn kommer endast att utse 10 st bidrag i vardera kategori som har chansen att gå till final 
 • Juryn kommer att ha möjligheten att dela ut juryns pris till ett bidrag som de anser är bäst tekniskt utfört/utmärker sig på ett positivt sätt
 • Istället för att utse 2 finalister i vardera kategori kommer vi att utse de 3 st som har flest röster, som sedan kommer gå vidare till finalen.
Tävlingsregler: 
 • Vi vill se en kreativ färg och styling som har en tydlig röd tråd från tanke till genomförde. 
 • Förtydligande: kreativ färg behöver inte vara en ”crazy color” utan kan vara tekniskt bra utförd färg i valfri nyans, som harmonierar bra med övrig styling samt fotografering.
 • Vi vill se att foto och övrig styling såsom smink/klädval/bakgrund även är genomtänkt och snyggt gjord 
 • Det är okej att pusha och visa sitt bidrag på sina kanaler även innan det är dags för omröstning på vår Instagram 
 • Man får vara fler frisörer från samma salong som tävlar på samma bidrag (man delar då på priset) 
 • I elevkategorin är det okej att tävla på docka om man vill (fick många frågor om detta förra året). Men glöm inte att vi kollar fortfarande på den röda tråden även här. 
Hur deltar man: 

För att medverka i tävlingen vill vi att man betalar in tävlingsavgiften på 49:- via länken nedan, och mailar sedan in ditt bidrag mellan tidsperioden 26/8-18/10 till mailadressen: aretsinstagramfrisor@michaelofrisorerna.se 

I ditt mail ska detta vara med: 

 • 3 st bilder på ditt bidrag taget framifrån, sida samt bakifrån 
 • Dina uppgifter: Instagram namn du vill tävla med, förnamn + efternamn, telefonnummer, samt salong du jobbar på 
Hur utses finalisterna? 

Den 26/10 samt 27/10 kl 9.00 lägger vi ut alla 10 nominerade bidrag i vardera kategori för omröstning.
Det är okej att rösta på fler bidrag om man vill. Men de tre bidrag i vardera kategori som har fått flest röster kommer att gå vidare till finalen och tävla om att bli Årets Instagram Frisör och Årets Instagram Elev.

Jag vill komma på finalen som publik, hur anmäler jag mig? 

Vi kommer att komma med mer information om datum, tid, lokal, samt hur du ställer dig på gästlistan när vi närmar oss hösten. Håll utkik! 

Den 17 november korades vinnarna av Årets instagram frisör 2023 och Årets instagram elev 2023 under ett event på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Eventet bestod av en helkväll av fina möten med deltagare, anhöriga och frisörer/elever från hela Sverige. IDANS dansskola från Norrköping agerade modeller och höll en otrolig dansuppvisning för att visa upp deras styling.

I slutet av kvällen stod det klart vilka som vunnit i vardera kategori och vi korade även ett ”Juryns pris” då ett av bidragen från elevkategorin imponerade stort på juryn men tog sig tyvärr inte till finalen.

Vinnarna av Årets instagram frisör 2023 bestod av Nathalie Karlsson och Olivia Tervamäki från Hair by angels, som jobbat tillsammans med sitt bidrag. Andraplatsen gick till Isabelle Granfors från La Belle studio.
Årets instagram elev 2023 gick till Jessica Eriksson från Björn Axén och på andra plats kom Lova Robertsson från Hair by angels.
Juryns pris gick till Nellie Sundström från Hårizont.

Vi tackar ödmjukast alla som gjort detta möjligt och de som kom och gjorde denna kväll magisk tillsammans med oss, stort grattis till alla finalister och vinnare.