OMBRE & BALAYAGE

Home » OMBRE & BALAYAGE

OMBRE & BALAYAGE

Att använda sig av hårfärgning för att ändra sitt utseende är en metod som har följt med länge i historien. Allt eftersom tekniken går framåt följer kreativiteten med hand i hand. Vi på Michael & Frisörerna i Stockholm erbjuder ett flertal olika färgningsmetoder inom för att ta fram den effekt just du önskar, bl.a. Ombre & Balayage.

Balayage


Balayage är en slingteknik som man gör på fri hand. Metoden kan utföras på olika sätt och det finns ytterligare tekniker för att uppnå olika effekter, men i huvudsak används det för att uppnå en såkallad ”ombre” eller ”sombre”. Man kan alltså inte få färgen ”balayage”. Balayage används främst för att uppnå en solkysst känsla i håret.

Folieslingor


Folieslingor är utan tvekan den vanligaste tekniken. Med hjälp av folieslingor kan man få fram en ombre, och man kan även slinga bort en utväxt eller ljusa upp någon väldigt mycket. Möjligheterna är flera.

Ombre

Ombre innebär en mörkare botten (antingen din egna färg eller färgad mörkare) och märkbart ljusare längder eller helljusa toppar.
Hur skarp övergångarna är går att variera men i huvudsak ska det vara ganska stor skillnad. Ombre går att variera väldigt mycket med olika färger och nyanser och grenar ut i den mildare varianten ”sombre”.

Sombre

Sombre är ett ihopslagsord av ”slingad ombre”. Det är en naturlig, solkysst känsla med hjälp av tunna slingor där din egna hårfärg gärna bevaras mellan slingorna.
Eftersom tekniken innebär att man gärna jobbar med naturliga toner är den väldigt bra för dig som inte vill ha så mycket utväxt. Övergångarna från ljust till mörkt är mycket mindre skarpa än på en ombre.
Vi avslutar alla våra färgbehandlingar med Fusiodose som är nästa generations skräddarsydda inpackning.Vi identifierar kundens behov och anpassar sedan efter det: lyster/stadga/mjukhet/styrka eller frizzighet.

Njut av en hårfärgning som ger dig det resultat du vill ha – boka tid idag. Vill du ha mer inspiration inför ditt besök? Se gärna vår blogg eller galleri. Söker du efter en frisör i Stockholm är du välkommen att kontakta oss, vi kan med våra erfarna och kreativa frisörer skapa liv i ditt hår, oavsett om du önskar en mjuk look eller något iögonfallande.
Hos oss är det alltid du som är i fokus.

Kolla in alla våra tjänster:

Ombre / Balayge
Bröllop / Fest
Olaplex
Makeup
Hårförlängning
Brazilian Frizzout
Öronhåltagning

Utbildning 2018