OMBRE & BALAYAGE

Home » OMBRE & BALAYAGE

OMBRE & BALAYAGE

Att använda sig av hårfärgning för att ändra sitt utseende är en metod som har följt med länge i historien. Allt eftersom tekniken går framåt följer kreativiteten med hand i hand. Vi på Michael & Frisörerna i Stockholm erbjuder ett flertal olika färgningsmetoder inom för att ta fram den effekt just du önskar, bl.a. Ombre & Balayage.
Balayage / Ombre är en stor trend.
Med denna teknik målas håret fritt, för hand och vanligtvis med en faktisk pensel. Bleking eller färgen är vanligtvis inte placerad i något specifikt mönster utan man måste skapa ett snyggt flow i håret.
Frisören måste ha ett superutbildat (eller naturligt) öga för denna typ av sak. Denna teknik skapar naturliga och mjukare toner.

Balayage


Michael & Frisörerna i Stockholm erbjuder Balayage är en slingteknik som man gör på fri hand. Franska frisörer behärskar sedan länge den här färgtekniken där håret ”målas” på fri hand med en pensel. Här i Sverige har balayage, uttalas: balejasch(e) [balɛjaʒ], bara blivit populärt på senare tid. Ordet kommer från det franska verbet balayer som betyder måla och det kommer från att man skapar skiftningar eller slingor i håret. Metoden kan utföras på olika sätt och det finns ytterligare tekniker för att uppnå olika effekter, men i huvudsak används det för att uppnå en såkallad ”ombre” eller ”sombre”. Man kan alltså inte få färgen ”balayage”.
Balayage används främst för att uppnå en solkysst känsla i håret.

Istället för att dela upp håret i individuella sektioner enligt den vanliga slingmetoden (folietekniken), färga dem från hårfästet och ut till topparna och vika folie kring varje slinga, så håller man hårslingorna löst med ena handen och målar med färg i en svepande rörelse. Det gör det möjligt att skapa färgblandningar med olika färgskiftningar, vilket ger en levande look. Hårfästet lämnas i stort orört med balayage: Färg appliceras på längderna och topparna, och särskilt de partier som ramar in ansiktet.
Man får fantastiska effekter på det här sättet och konturer betonas. Skiftningarna mellan de färgade partierna blir mjuka vilket gör att resultatet blir mycket naturligt – och anpassas alltid efter individen.

Svaga till tydliga kontraster i håret skapas genom att selektivt applicera eller måla på färgen (färgerna), och synligt öka eller minska volymen enligt önskemål eller hårtyp. Att även samspelet mellan ljusa och mörka nyanser ger en smickrande kontureffekt skall inte glömmas. Så trenden där man markerar ansiktsdrag genom målmedveten applicering av makeup fungerar även på hår! De delar som man vill understryka, som kindben, accentueras med ljusare färg på det partiet. Å andra sidan kan man skickligt använda hårets mörkare partier för att smalna av. Ansiktet kan effektivt modelleras, kontureras och fulländas genom målmedveten applikation av slingor.

Folieslingor


Folieslingor är utan tvekan den vanligaste tekniken. Med hjälp av folieslingor kan man få fram en ombre , balayge eller en sombre ,och man kan även slinga bort en utväxt eller ljusa upp någon väldigt mycket. Möjligheterna är flera.
Frisörer använder sig av folie väldigt ofta och mycket för att skapa färger och effekter i håret.

Ombre

Michael & Frisörerna i Stockholm erbjuder Ombre som innebär en mörkare botten (antingen din egna färg eller färgad mörkare) och märkbart ljusare längder eller helljusa toppar.
Hur skarp övergångarna är går att variera men i huvudsak ska det vara ganska stor skillnad. Ombre går att variera väldigt mycket med olika färger och nyanser och grenar ut i den mildare varianten ”sombre”.
Ombrétekniken (kallas även dip dye)
Mörkare hårbotten eller toppar, beroende på var färgskiftningen börjar, och ljusare toppar. Oftast mörkare botten med ljusare längder.
Till skillnad från balayage, så arbetar den ledande ombré-trenden stilen inte med individuella slingor. Färgningen börjar vid öronhöjd eller lägre och täcker topparna helt och hållet. Det här ger en slående effekt. Medan de två färgerna är tydligt markerade med ombré , skapar highlights och lowlights i olika nyanser i balayage ett övergripande konstverk som ser naturligt ut.

Sombre

Sombre är ett ihopslaget ord av ”slingad ombre”. Det är en naturlig, solkysst känsla med hjälp av tunna slingor där din egna hårfärg gärna bevaras mellan slingorna.
Eftersom tekniken innebär att man gärna jobbar med naturliga toner är den väldigt bra för dig som inte vill ha så mycket utväxt. Övergångarna från ljust till mörkt är mycket mindre skarpa än på en ombre.
Vi avslutar alla våra färgbehandlingar med Fusiodose som är nästa generations skräddarsydda inpackning.Vi identifierar kundens behov och anpassar sedan efter det: lyster/stadga/mjukhet/styrka eller frizzighet.

Njut av en hårfärgning som ger dig det resultat du vill ha – boka tid idag. Vill du ha mer inspiration inför ditt besök? Se gärna vår blogg eller galleri. Söker du efter en frisör i Stockholm är du välkommen att kontakta oss, vi kan med våra erfarna och kreativa frisörer skapa liv i ditt hår, oavsett om du önskar en mjuk look eller något iögonfallande.
Hos oss är det alltid du som är i fokus.

Boka din frisörtid på våran Frisörsalong på Södermalm i Stockholm.

Nu kan du betala med Klarna hos oss

Kolla in alla våra tjänster:

Ombre / Balayge
Bröllop / Fest
Olaplex
Makeup
Hårförlängning
Brazilian Frizzout
Öronhåltagning