Keratinbehandling

Keratinbehandling

Brazilian Blowout - keratinbehandling

Michael & Frisörerna utför keratinbehandling i Stockholm även kallad Brazilian blowout.
Det är ingen hemlighet att det svenska klimatet, som kännetecknas av regn och rusk, sliter en hel del på håret. En keratinbehandling kan hjälpa till att vårda ditt hår och återfå glans. Brazilian Blowout är en Keratinbehandling som lämnar ditt hår mjukt, glansigt och frizz fritt.

Keratinbehandling ska inte jämföras med rakpermanent, detta sliter inte på håret, utan tvärtom det är vårdande som en intensiv inpackning som även skyddar håret mot framtida slitage.

Hur länge håller en keratinbehandling?

Brazilian Frizz out håller upp till 3 mån. 

Detta gäller alla hårtyper som man kan hitta i vårt avlånga land. Och vi vet också vad resultatet blir: håret blir frissigt och slitet.Det är här frizz out eller keratinbehandligen kommer in i bilden.

Effekten påminner lite om den som man får av en rakpermanent, men till skillnad från en sådan så sliter frizz out inte på håret. Snarare tvärt om. En frizz out handlar om att stärka håret, genom att tillföra keratin. Frisören gör en inpackning som tillför keratin till håret, och som stärker varje enskilt hårstrå. En sådan behandling håller i mellan 2-3 månader, och kan göras även på färgat eller slingat hår.

  • Keratinbehandling pris från 2 500 kr

Vad är keratinbehandling?

För att förstå lite mer om hur en frizz out-behandling fungerar måste man veta lite om keratin, och vad det är för någonting. Keratin är ett protein som finns i två former, alfa- och betakeratin. Alfakeratin är det ämne som bygger upp naglar och hår hos människor, samt klor och hovar hos många djur. Hornen hos älgar och antiloper är uppbyggda av alfakeratin, kring en kärna av ben. Betakeratin finns i reptilers fjäll, sköldpaddors skal och i fåglars fjädrar, näbbar och klor.

Keratin är alltså ett helt naturligt ämne, och att tillföra det till håret är ungefär som att äta kosttillskott. Det finns med andra ord inget farligt i en frizz out-behandling.

hårmodell

Keratinbehandling före efter

keratinbehandling före efter

Keratinbehandling - Hur går det till?

1. Tvätt & rengöring: Först tvättas håret noggrant med ett djuprengörande schampo för att avlägsna eventuell produktuppbyggnad och orenheter. 

2.
 Applicering av keratin: Därefter appliceras en keratinbehandling eller keratinbaserat serum jämnt över håret. Produkten innehåller keratin, som är ett protein som finns naturligt i håret och hjälper till att stärka det.

3. Värmebehandling: Håret torkas och stylas med en plattång eller liknande värmeverktyg. Värmen hjälper till att aktivera keratinet och låsa in det i håret. 

Efter värmebehandlingen får håret vila i några minuter för att keratinet ska kunna tränga djupare in i hårstråna. Till sist stylas håret efter önskad frisyr. Oftast krävs det inte mycket styling eftersom keratinbehandlingen ger håret en jämn, slät och frissfri yta.

Efter keratinbehandlingen är det viktigt att undvika att tvätta håret de första dagarna och använda sulfatfria schampon och balsam för att förlänga effekten av behandlingen.

IMG_1026-735x1024